X By Trollbeads Designers - Nicolas Aagaard & Kåre Frandsen

“We wilden het traditionele Trollbeads-gevoel loslaten en stevige X links naar buiten brengen door een meer ‘urban’ gevoel te creëren.”

 

 

Kåre en Nicolas zijn individualisten die al enkele jaren samenwerken.

Ieder van beiden heeft in deze samenwerking een aanvullende serie vaardigheden: Kåre, van oorsprong meubelontwerper, studeerde aan de Koninklijke Deense Kunstacademie. Nicolas legde zich jarenlang toe op de theorie en de praktijk van het edelsmeden en hij behoort tot de derde generatie Trollbeads-kunstenaars in zijn familie.

Kåre en Nicolas waren vereerd met het verzoek om te gaan ontwerpen voor de X by Trollbeads-collectie. Ze zagen het dan ook als een uitdaging om hun aanpak te overdenken en ontwerpen te ontwikkelen met persoonlijkheid en een gevoel van ‘ruwe elegantie’.

“We wilden het traditionele Trollbeads-gevoel loslaten en stevige X links naar buiten brengen door een meer ‘urban’ gevoel te creëren.”

Evenals voor de rest van de X by Trollbeads-collectie geldt dat de ontwerpen van het duo een sterke esthetische aantrekkingskracht hebben en een breed scala aan emoties omvatten. Zo zijn er speelse ontwerpen als ‘Knuffelbeer’ en ‘Veel liefs’, met zijn schitterende serie miniatuurhartjes die subtiel op de X link zijn bevestigd. Ook het ontwerp van ‘Dik vogeltje’ legt een humoristische creativiteit aan de dag: “Telkens als ik ‘m zie moet ik even glimlachen”, zegt Nicolas.

Andere ontwerpen hebben een wat stevigere, meer hedendaagse uitstraling: ‘Verliefde pixels’ is een ode aan de toevallige samenloop van omstandigheden die herinneringen voor het leven oplevert, terwijl ‘Skyline’, als een moderne, pulserende metropool die nooit slaapt, gaat over eindeloze mogelijkheden. Anderen, zoals ‘Geluksspin, ‘Slimme poes’ en ‘Onderweg’, hebben betrekking op mythen, tradities en een andere kijk op de wereld.

“We begonnen met het maken van X links die anders zijn – stijlvol, karakteristiek en divers, zodat je aan elk ervan een persoonlijke betekenis kunt geven. Elke X link die we maken proberen we leven in te blazen.”

Toon filters