X By Trollbeads Designers - Tomas Cenius

“Mijn doel is het maken van sterke, stijlvolle sieraden die mensen raken. Ik besteed aan elk afzonderlijk stuk evenveel aandacht, of het nu bestemd is voor het koninklijk paar of voor de buurvrouw.”

 

 

Tomas is een autodidactisch ontwerper die sieraden ontwierp voor kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken.

Maar ondanks zijn band met het koninklijk huis ontwerpt hij het liefst hoogwaardige sieraden, zoals de nieuwe X by Trollbeads-collectie, die bijzonder individueel zijn en waarvan toch iedereen kan genieten.

“Mijn doel is het maken van sterke, stijlvolle sieraden die mensen raken. Ik besteed aan elk afzonderlijk stuk evenveel aandacht, of het nu bestemd is voor het koninklijk paar of voor de buurvrouw.”

Voor Tomas ligt de schoonheid van de X by Trollbeads-collectie in de manier waarop de links kunnen worden aangepast. De manier waarop de ontwerpen zelf persoonlijkheid, creativiteit en stijl uitdrukken, en het feit dat ze zowel afzonderlijk als gecombineerd kunnen worden gedragen:

“Toen ik aan de X by Trollbeads-collectie werkte wilde ik ontwerpen ontwerpen die menselijke emoties weergaven, variërend van ‘ruwe elegantie’ en ‘avontuur’ tot ‘speelsheid’.

Ik wil graag dat mijn ontwerpen mensen raken en hen helpen een eigen gevoel van persoonlijke stijl te scheppen. En daarom moeten ze persoonlijkheid hebben, een ziel.”

Voordat zijn ontwerpen voor X by Trollbeads vorm begonnen te krijgen dacht Tomas diep na over het onderwerp waarop hij zich wilde gaan richten. Geïnspireerd door zijn liefde voor de Chinese cultuur, zijn Chinese adoptiefdochter en de wens om ontwerpen te creëren met een diepe spirituele dimensie koos hij voor de dieren uit de Chinese dierenriem.

Hij was vastbesloten om de X links het individuele karakter van de verschillende persoonlijkheden uit de Chinese dierenriem mee te geven. En ze moesten gevoelens oproepen “waarmee mensen een band hebben”.

Het mag duidelijk zijn dat hij zeer tevreden is met het resultaat. “Ik vind dat alle ontwerpen een sterke persoonlijkheid uitdrukken en dat ze voor wat betreft de vorm helemaal volmaakt zijn. En ik vind ze vooral veelzeggend, met persoonlijkheid en met een ziel.”

Toon filters