X By Trollbeads Designers - Lise Aagaard

“Ik vind het een prettige gedachte dat mensen onze armbanden dragen en er in de loop van hun leven zelf iets heel unieks van maken.”

 

 

Al vanaf het begin is Lise het creatieve brein achter Trollbeads, dat inmiddels is uitgegroeid tot een echt internationaal bedrijf. Bovendien creëerde zij een geheel nieuw type sieraad: het bedelconcept. Lise stamt uit een familie van juweliers, en daardoor had ze het “levenslange voorrecht om zich volledig te begeven in een omgeving waar ze permanent nieuwe dingen leerde over kunst, vorm en materiaal”.

Ze beschouwt de introductie van de X Collectie als een geheel nieuwe en unieke manier waarop mensen van hun armband iets persoonlijks kunnen maken. De omvang en de diversiteit van X links in het assortiment zorgen ervoor dat mensen hun eigen betekenis en statements kunnen creëren, dat ze zelf iets kunnen maken dat hun eigen persoonlijkheid en individuele smaak weerspiegelt.

Het is, zegt Lise, “een extra persoonlijke collectie”, met links die “poëtisch” zijn. “Ik vind het een prettige gedachte dat mensen onze armbanden dragen en er in de loop van hun leven zelf iets heel unieks van maken.”

Lise gebruikte voor de X by Trollbeads-collectie een rubberachtig materiaal, ook wel ‘Rubberen link’ genoemd, omdat het “zowel stijlvol als grappig is”. Bovendien is ze van mening ze dat de manier waarop je de X links in één simpele beweging ‘in elkaar schuift’, zonder collier of sluiting, ze allemaal nóg aantrekkelijker maakt.

Over het gevarieerde team van ontwerpers die aan de X by Trollbeads-collectie hebben meegewerkt: “Ik ben bijzonder tevreden over hun werk. Elke ontwerper pakt het op zijn of haar manier aan en zorgt zo voor een eigen textuur en een eigen stijl. Alles bij elkaar zorgt zo’n diversiteit voor een geweldige reeks ideeën en emoties.”

Lise ziet de X by Trollbeads-collectie als een organisch, levend project: “De X by Trollbeads-collectie blijft voortdurend in ontwikkeling doordat we steeds nieuwe X links blijven creëren, maar het belangrijkste is dat we al sinds het begin werken met een sterk ontwerp en een grote diversiteit.” Volgens Lise is het ook goed mogelijk dat sommige fans een bepaalde ontwerper willen volgen en een aantal of alle ontwerpen van hem of haar willen verzamelen.

Toon filters